Polévka hrášková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 107 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 81.7 mg
  • Draslík 124.2 mg
  • Vláknina 3019.6 mg
  • Vitamín A 3019.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou poté po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.

  • 2

    Poté přidáme hrášek a necháme uvařit do měkka.

  • 3

    Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.

  • 4

    Pro zjemnění můžeme polévku rozmixovat.

  • 5

    Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.

Komentáře k receptu