Slaný jahelník s uzeným bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jáhly - loupané proso
  • 60 g Slanina vepřová
  • 150 g Vepřový bok
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 62.2 mg
  • Draslík 234.6 mg
  • Vláknina 9350 mg
  • Vitamín A 9350 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pekáčku rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a osmažíme na ní oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme vařený, na kostičky nakrájený uzený bůček, spařené jáhly, vše zalijeme osoleným mlékem.

  • 2

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova, během pečení můžeme přilít horké mléko.

  • 3

    Jahelník podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu