Pikantní sýrový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 438.3 mg
  • Draslík 147.7 mg
  • Vláknina 106.6 mg
  • Vitamín A 106.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K žloutkům přidáme hořčici, sůl, pepř a vše utřeme do pěny. Přimícháme nastrouhaný sýr a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Směs nalijeme do 5 zapékacích misek vymazaných máslem, povrch posypeme nastrouhaným Eidamem a ve středně vyhřáté troubě zapékáme 8 - 10 minut, až nákyp nabyde.

  • 3

    Ihned podáváme v zapékacích miskách.

Komentáře k receptu