Slaný velikonoční svítek

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Pšeničná krupice
  • 60 g Slanina vepřová
  • 300 g Uzené maso vařené
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 65.1 mg
  • Vláknina 1496 mg
  • Vitamín A 1496 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mléka a krupice uvaříme kaši a osolíme ji. Vmícháme vejce a nadrobno nakrájené uzené maso, podle potřeby přisolíme, okořeníme nasekanou petrželkou.

  • 2

    V pekáčku necháme rozpustit slaninu nakrájenou na kostičky a do horké vlijeme uvařenou kaši. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

  • 3

    Svítek podáváme teplý, nakrájený na čtverce.

Komentáře k receptu