Tvarohové krupicové knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Pšeničná krupice
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 1800 mg
  • Vitamín A 1800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh promícháme se solí, krupicí a vejci. Dobře propracujeme.

  • 2

    Na vále vysypaném hrubou moukou odkrajujeme z těsta malé kousky a tvarujeme knedlíčky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. (Jeden knedlíček vhodíme do vody na zkoušku, pokud se rozvaří, přidáme do těsta trochu krupice).

Komentáře k receptu