Pikantní opékaný kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 711.6 mg
  • Vláknina 1081.3 mg
  • Vitamín A 1081.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli smícháme s kořením, nasekanou petrželkou a octem. Směs rozetřeme na omyté a osušené porce kapra a necháme asi 2 hodiny proležet.

  • 2

    Potom necháme maso okapat, porce obalíme v mouce a opečeme po obou stranách na pánvi na oleji.

  • 3

    Před podáváním opečeného kapra osolíme a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu