Halušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Mouka pšeničná hrubá
  • 7.5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 60 g Vejce slepičí
  • 15 g Sůl
  • 75 g Sádlo škvařené
  • 240 ml Mléko polotučné
  • 375 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 594 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 35.1 mg
  • Draslík 85 mg
  • Vláknina 3633 mg
  • Vitamín A 3633 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrubou mouku prosijeme s kypřícím práškem, přilijeme vejce rozšlehaná s vodou a mlékem, osolíme a promícháme, až vznikne těsto.

  • 2

    Hotové těsto protlačujeme přes děrované síto do vařící vody. Halušky promícháme, vyjmeme, propláchneme a necháme okapat.

  • 3

    Nakonec pokrm promastíme rozpuštěným sádlem.

Komentáře k receptu