Narozeninový dort
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
 - 200 g Cukr krupice
 - 100 g Med včelí
 - 150 g Mascarpone
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Pomeranče
 - 2 ks Citrony
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 1 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 193 mg
 - Draslík 224.6 mg
 - Vláknina 6949.3 mg
 - Vitamín A 6949.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, omytý citron nastrouháme a polovinu kůry dáme do pěny. Přidáme žloutky, tři lžíce citronové šťávy a prošleháme. Vsypeme mouku, prášek do pečiva, pudink a vymícháme těsto. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do těsta.
 - 
                                2
Hotové těsto dáme do formy vymazané tukem a vysypané cukrem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160 °C asi 40 minut. Hotový korpus necháme krátce vychladnout a vyklopíme z formy.
 - 
                                3
Polovinu medu smícháme se zbylou citronovou šťávou a vylisovanou pomerančovou šťávou.
 - 
                                4
Korpus prořízneme a spodní díl pokapeme šťávou. Mascarpone smícháme se zbytkem medu, zbylou citronovou kůrou a třemi čtvrtinami této směsi potřeme spodní díl dortu. Přiklopíme horní částí, pokapeme zbylou šťávou a tence potřeme zbylým mascarpone.
 - 
                                5
Dort poprášíme moučkovým cukrem a ozdobíme dle chuti.
 - 
                                6