Dýňový dort
Suroviny
- 250 g Cukr krupice
 - 175 g Máslo čerstvé
 - 225 g Dýně sterilovaná
 - 375 g Mouka polohrubá
 - 125 g Jogurt bílý
 - 175 g Ořechy vlašské
 - 350 g Cukr třtinový
 - 175 g Máslo čerstvé
 - 125 g Piškoty dětské kulaté
 - 450 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Koření Orientální
 - 1 polévková lžíce Piškoty dětské kulaté
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1213 kcal
 - Sacharidy 129 g
 - Tuky 74 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 115 g
 - Cholesterol 208.4 mg
 - Draslík 316.3 mg
 - Vláknina 8548.1 mg
 - Vitamín A 8548.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme drobenku: nasekané ořechy smícháme s piškotovými drobečky, cukrem a máslem. Do čtyř forem na dort napěchujeme drobenku.
 - 
                                2
Máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme dýňový kompot nebo vařenou dýňi, mouku, jogurt, míchané koření, vejce a vše promísíme, až je těsto husté.
 - 
                                3
Čtyři dortové formy dáme na dva rošty v troubě, tak aby měly nad sebou trochu místa. Na drobenku rozetřeme stejnoměrně těsto a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Po 10 minutách přehodíme rošty.
 - 
                                4
Hotové placky necháme trochu vychladnout, potom je vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
 - 
                                5
Jeden upečený plát dáme na plochý tác, ořechovou stranou nahoru, na něj dáme čtvrtinu šlehačky a rozetřeme. Pokračujeme dalšími vrstvami a skončíme plátem těsta drobenkou dolů.
 - 
                                6
Povrch dortu ozdobíme kopečky šlehačky a posypeme drobečky piškotů. Dort dáme do lednice.