Andělský dort
Suroviny
- 75 g Mandle
 - 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Cukr krupice
 - 150 g Cukr moučkový
 - 175 g Cukr moučkový
 - 385 ml Vaječný bílek slepičí
 - 2 kávová lžička Kyselina citrónová
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Káva instantní
 - 1 polévková lžíce Káva instantní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 55 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 156.2 mg
 - Vláknina 2155 mg
 - Vitamín A 2155 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílky ušleháme s kávou a kyselinou vinnou na tuhý sníh, postupně vmícháme krupicový cukr a mouku smíchanou s moučkovým cukrem.
 - 
                                2
Těsto přelijeme do dortové formy s otvorem uprostřed o průměru 25 cm nebo do formy na bábovku o obsahu 3,5 l.
 - 
                                3
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 35-40 minut. Hotový dort dáme na mřížku a necháme zcela vychladnout, potom vyklopíme na tác.
 - 
                                4
Připravíme kávovou polevu: kávu rozmícháme s horkou vodou, přidáme cukr a vše utřeme dohladka.
 - 
                                5
Polevou potřeme povrch dortu a posypeme sekanými opraženými mandlemi.