Křupky z ovesných vloček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 165 g Cukr třtinový
  • 45 g Mandle
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 260 g Ovesné vločky
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 39.9 mg
  • Draslík 66.1 mg
  • Vláknina 1974.9 mg
  • Vitamín A 1974.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šlehačem hněteme prvních 5 surovin až je směs hladká. Přidáme instantní rozemleté vločky a nastrouhané mandle. Zpracujeme rukama, až se těsto dobře spojí.

  • 2

    Mezi folií rozválíme polovinu těsta na plát o síle 5 mm, kulatým tvořítkem o průměru 6 cm vykrájíme z těsta kolečka. Přendáme je na plech s pečicím papírem dál od sebe, povrch potřeme žloutkem nebo mlékem.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 12 minut. Křupky přendáme na mřížku, necháme vychladnout. Stejně zpracujeme i zbytek těsta.

  • 4

    Uchováváme v uzavřené nádobě.

Komentáře k receptu