Smažení česnekoví garnáti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Garnát obecný
  • 200 g Koriandr celý
  • 0.5 kávová lžička Cukr palmový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1136 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 257.5 mg
  • Draslík 3749.7 mg
  • Vláknina 63788.5 mg
  • Vitamín A 63788.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 309.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyloupeme a očistíme větší čerstvé garnáty, každého nařízneme podélně na hřbetě, aby se rozvřel (hlavu i ocas ponecháme).

  • 2

    Ve hmoždíři či mixeru rozdrtíme nahrubo nasekané kořeny koriandru a hrubě posekaný česnek na pastu, přidáme celý černý pepř a třeme, aby byla pasta jemnější.

  • 3

    V jiné misce smícháme světlou sójovou i ústřicovou omáčku s cukrem.

  • 4

    Na pánvi wok rozpálíme olej a 1 - 2 minuty smažíme za míchání česnekovou pastu, až začne vonět. Přidáme garnáty, přilijeme směs omáček a cukru, další 2 - 3 minuty restujeme. Stále mícháme, až se garnáti rozevřou a zrůžoví, dle potřeby dochutíme.

  • 5

    Na talíři přizdobíme lístky koriandru a na tenké proužky nakrájenými chilli papričkami, zbavenými jadérek.

Komentáře k receptu