Jáhlová kaše s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 60 g Jáhly - loupané proso
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 5 ks Jahody zahradní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 52.4 mg
  • Draslík 248.4 mg
  • Vláknina 12680 mg
  • Vitamín A 12680 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1574.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve opláchneme jáhly a spaříme je ve vařící vodě. Potom je v hrnci zalijeme mlékem (mléko může být dle libosti kravské, sojové, kokosové, rýžové), osolíme, osladíme a vaříme doměkka, za stálého míchání, až kaše zhoustne. Hustotu kaše upravíme mlékem. Poté vmícháme máslo.

  • 2

    Kaši podáváme horkou, ozdobenou jahodami a oslazenou medem.

  • 3

    Na vrch můžeme dát lžíci kysané smetany.

Komentáře k receptu