Jablečná štola s vlašskými ořechy a obilnými vločkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 37 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 110.8 mg
 - Draslík 412.8 mg
 - Vláknina 7465 mg
 - Vitamín A 7465 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve nasekáme nahrubo vlašské ořechy, smícháme s moukou, třtinovým cukrem a skořicí. Poté přimícháme 50g másla, mísu zakryjeme utěrkou a odložíme stranou.
 - 
                                2
Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme oblilné vločky a ještě krátce prošleháme. Směs necháme 5minut odstát.
 - 
                                3
V kastrůlku pomalu rozehřejeme 50g másla, přilijeme ho ke směsi vajec a důkladně promícháme.
 - 
                                4
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                5
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky a vmícháme do těsta. Poté přimícháme cukr a prášek do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček, uhladíme a posypeme ořechovou směsí.
 - 
                                6
Štolu pečeme zhruba 60minut.