Zeleninové závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Bambusové výhonky konzervované
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 ks Zelí čínské
  • 2 ks Baby kukuřice
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Kaštany vodní
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ořechy Kešu
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 88 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 427.1 mg
  • Vláknina 7169 mg
  • Vitamín A 7169 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Baby kukuřičky nakrájíme na kolečka. Zázvor nastrouháme. Mrkev, celer, cibulky, česnek, kaštany, oříšky kešu a bambusové výhonky drobně nakrájíme. Vše vložíme do mísy a řádně promícháme.

  • 2

    Listy zelí vložíme do žáruvzdorné mísy, přelijeme vroucí vodou, necháme minutu listy pařit. Poté vodu slijeme a listy necháme okapat.

  • 3

    V jiné misce smícháme sezamový olej se sójovou omáčkou. Promícháme a touto směsí přelijeme zeleninu. Řádně promícháme tak, aby zelenina byla pokrytá.

  • 4

    Spařené listy rozložíme na pracovní desku, na každý upravíme 2 lžíce zeleninové náplně. Listy přehneme, svineme tak, aby vznikly závitky. Zpevníme je párátky.

  • 5

    Závitky vložíme na talíř, vložíme do bambusového pařáčku, přikryjeme a vaříme v páře 20 minut.

  • 6

    Hotové závitky servírujeme teplé s chilli omáčkou nebo s omáčkou sójovou.

Komentáře k receptu