Zeleninové závitky
Suroviny
- 30 g Bambusové výhonky konzervované
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 ks Zelí čínské
- 2 ks Baby kukuřice
- 1 ks Celer řapíkatý
- 4 ks Cibulka jarní
- 4 ks Kaštany vodní
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Ořechy Kešu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 88 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 90 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 427.1 mg
- Vláknina 7169 mg
- Vitamín A 7169 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Baby kukuřičky nakrájíme na kolečka. Zázvor nastrouháme. Mrkev, celer, cibulky, česnek, kaštany, oříšky kešu a bambusové výhonky drobně nakrájíme. Vše vložíme do mísy a řádně promícháme. 
- 
                                2Listy zelí vložíme do žáruvzdorné mísy, přelijeme vroucí vodou, necháme minutu listy pařit. Poté vodu slijeme a listy necháme okapat. 
- 
                                3V jiné misce smícháme sezamový olej se sójovou omáčkou. Promícháme a touto směsí přelijeme zeleninu. Řádně promícháme tak, aby zelenina byla pokrytá. 
- 
                                4Spařené listy rozložíme na pracovní desku, na každý upravíme 2 lžíce zeleninové náplně. Listy přehneme, svineme tak, aby vznikly závitky. Zpevníme je párátky. 
- 
                                5Závitky vložíme na talíř, vložíme do bambusového pařáčku, přikryjeme a vaříme v páře 20 minut. 
- 
                                6Hotové závitky servírujeme teplé s chilli omáčkou nebo s omáčkou sójovou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        