Smažené plněné olivy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Sýr Feta
  • 150 g Olivy nakládané
  • 200 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Klobása vinná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 plátek Chléb toastový
  • 1 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 582 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 45.6 mg
  • Draslík 69.7 mg
  • Vláknina 3593 mg
  • Vitamín A 3593 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 14.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Toustový chleba rozmixujeme na strouhanku, vysypeme na plech s pečícím papírem a 20 minut pečeme na 150°C.

  • 2

    Upečený ještě rozmixujeme na jemno, později použijeme na obalení.

  • 3

    Do plastového sáčku vymačkáme vinnou klobásu a do druhého dáme směs fety, jogurtu a chilli pasty. Sáčku ustřihneme růžek a plníme olivy, polovinu klobásovou a polovinu sýrovou směsí. Plněné olivy obalíme v trojobalu. Dáme do chladu ztuhnout.

  • 4

    Smažíme do zlatova. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.

Komentáře k receptu