Salát s pečeným kachním masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kaštany vodní
  • 130 g Sójové výhonky
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 0.333333 ks Okurka salátová
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 ks Kachní prsa pečená
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1.5 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 195 mg
  • Draslík 927.2 mg
  • Vláknina 7662.2 mg
  • Vitamín A 7662.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátové listy rozebereme, natrháme na kousky do velké mísy. Přidáme na kolečka nakrájenou šalotku, cibulky s celerem rozkrájené na kostičky, okurky pokrájené na nudličky, sójové výhonky, kolečka nakládaných vodních kaštanů. Vše promícháme, rozložíme na plochou mísu. Na zeleninu rozložíme plátky kachního masa.

  • 2

    Rybí omáčku rozehřejeme v rendlíku, přidáme limetkovou šťávu, prolisovaný česnek, drobně nakrájené a semen zbavené chilli papričky a cukr. Dle potřeby přidáme limetkovou šťávu nebo rybí omáčku.

  • 3

    Touto teplou zálivkou přelijeme kachní maso, ozdobíme pomerančem rozkrájeným na kolečka a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu