Kozlíčkový (polníčkový) salát s celerem a řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Celer bulvový
  • 230 g Červená řepa
  • 220 g Řepa žlutá
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 4 šálek Salát Polníček
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 480.3 mg
  • Vláknina 9059.8 mg
  • Vitamín A 9059.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve ušleháme zálivku z hořčice, octa, oleje, pepře a špetky soli na hladkou směs.

  • 2

    Vedle v misce smícháme kozlíček (polníček) s oloupaným a nastrouhaným celerem, zalijeme zálivkou a promícháme.

  • 3

    Servírujeme na 4 talíře, jejichž okraje ozdobíme klínky doměkka uvařené a oloupané červené a žluté řepy.

Komentáře k receptu