Trifle s lesními plody a karamelovými střepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mascarpone
  • 200 g Cukr krupice
  • 500 g Lesní plody - mražené
  • 300 g Citronový krém
  • 120 g Piškoty dětské kulaté
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1483 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 121 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 349.2 mg
  • Draslík 37.8 mg
  • Vláknina 8724 mg
  • Vitamín A 8724 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mraženou směs lesního ovoce smícháme s griotkou, můžeme i přisladit. Piškoty srovnáme na dno mísy a zakryjeme ovocem.

  • 2

    Mascarpone vyšleháme s citrónovým krémem a směsí pokryjeme ovoce.

  • 3

    Zabalíme do fólie a dáme do chladu.

  • 4

    Karamelové střepy připravíme tak že cukr vsypeme do hladké pánve a zvolna zahříváme. Hned jak karamel dosáhne hnědozlaté barvy vylijeme ho na tukem vymazaný plech nebo pečící papír. Necháme ztuhnout a potom rozbijeme na střepy.

  • 5

    Servírujeme se šlehačkou nanesenou na trifle a ozdobenou zapíchanými karamelovými střepy.

Komentáře k receptu