Kuře v pikantní arašídové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 125 g Ořechy burské pražené
  • 600 g Rýže dušená
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Ocet rýžový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 589.5 mg
  • Vláknina 9367.5 mg
  • Vitamín A 9367.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme od tuku a nakrájíme na kostičky o velikosti 2,5 cm.

  • 2

    Arašídový olej rozehřejeme ve woku, přidáme arašídy a minutu opékáme. Opečené vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme do misky. Do woku dáme připravené maso, opékáme 2 minuty. Vmícháme na proužky nakrájenou chilli papričku a zelenou papriku. Opékáme minutu, poté směs vyjmeme opět děrovanou naběračkou a odložíme do jiné misky.

  • 3

    Polovinu arašídů rozmixujeme na téměř hladkou pastu, dle potřeby přidáme vývar.

  • 4

    Drůbeží vývar vlijeme do woku, přidáme rýžové víno, sójovou omáčku, cukr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a rýžový ocet. Zahříváme téměř k bodu varu, vmícháme arašídovou pastu, zbývající arašídy, kuřecí směs a řádně promícháme.

  • 5

    Směs pokapeme sezamovým olejem, minutu povaříme, upravíme na servírovací mísu a servírujeme s pečenou rýží.

Komentáře k receptu