Burgundská hovězí pečeně
Suroviny
- 100 g Cibule
- 50 g Citrony
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 37.5 g Slanina vepřová
- 25 g Sůl
- 150 g Tuk
- 50 g Cukr krupice
- 250 g Zelenina kořenová
- 3 g Divoké koření celé
- 750 g Hovězí maso zadní
- 50 g Protlak rajčatový
- 100 ml Víno červené
- 50 ml Ocet kvasný lihový
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1066 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 60.3 mg
- Draslík 42.7 mg
- Vláknina 2440 mg
- Vitamín A 2440 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hovězí maso omyjeme, osušíme, protkneme slaninou a osolíme. 
- 
                                2Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, osmažíme s divokým kořením na tuku dozlatova a přidáme cukr. V tomto základu maso krátce opečeme. 
- 
                                3Potom maso zalijeme částí vlažné vody, přidáme omytý citron nakrájený na plátky, rajčatový protlak a zastříkneme octem. Přikryjeme poklicí a maso dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vlažnou vodou. 
- 
                                4Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného míchání vaříme 20 minut. 
- 
                                5Nakonec do omáčky přilijeme červené víno a ještě krátce převaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        