Masové kuličky se sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Vepřový bok
  • 100 g Hovězí maso přední
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 130.1 mg
  • Draslík 171.5 mg
  • Vláknina 412.3 mg
  • Vitamín A 412.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso na jemno umeleme, přidáme nastrouhaný sýr, mouku, vejce, tymián a sůl. Vše dobře propracujeme, pokud je směs příliš hustá, přilijeme trochu vody.

  • 2

    Na pomoučeném válu tvarujeme z masové směsi malé kuličky o velikosti vlašského ořechu. Smažíme je na pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu