Sladkokyselá čínská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Ananas
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Broskve
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Mango
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 1 mg
  • Draslík 453.2 mg
  • Vláknina 6663.7 mg
  • Vitamín A 6663.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskev a mango oloupeme a spolu s kolečkem ananasu nakrájíme na kousky.

  • 2

    Zbylé přísady kromě škrobu smícháme a přidáme k nim nakrájené ovoce.

  • 3

    Škrob rozmícháme v troše vody, přidáme do omáčky a necháme vzkypět. Podle potřeby omáčku dochutíme a nakonec ozdobíme omytou, nadrobno nakrájenou cibulkou.

Komentáře k receptu