Polévka bramborová zimní

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Houby čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Pórek
  • 0.25 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Majoránka
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Krupky trhané
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 642.1 mg
  • Vláknina 10199.1 mg
  • Vitamín A 10199.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli, zeleninu nakrájenou na nudličky podusíme na másle, zalijeme vodou do roviny. Přidáme houby (sušené předem namočené), omyté krupky a nakrájené brambory. Povaříme cca 10 min.

  • 2

    Na zbytku másla uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vodou, řádně rozmícháme a necháme povařit 10 min.

  • 3

    Následně jíšku smícháme se zeleninou, přidáme koření, dosolíme a dovaříme.

Komentáře k receptu