Polévka bramborová selská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Houby čerstvé
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Nudle vaječné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 21.6 mg
  • Draslík 674.7 mg
  • Vláknina 11514.1 mg
  • Vitamín A 11514.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli, zeleninu nakrájenou na nudličky podusíme na másle, zalijeme vodou do roviny. Přidáme houby (sušené předem namočené), silnějších polévkových nudlí a nakrájené brambory. Povaříme cca 10 min.

  • 2

    Na zbytku másla uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vodou, řádně rozmícháme a necháme povařit 10 min.

  • 3

    Následně jíšku smícháme se zeleninou, přidáme koření, dosolíme a dovaříme.

Komentáře k receptu