Telecí koleno nakyselo
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 9 g
- Sodík 447 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 1534.4 mg
- Vláknina 32445.2 mg
- Vitamín A 32445.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vodu se solí, octem a kořením přivedeme k varu, chvíli povaříme. Do vývaru vložíme očištěné telecí koleno, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme, až maso půjde oddělit od kostí (nejméně 2 hodiny). 
- 
                                2Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kroužky, přibližně 20 minut před koncem vaření přidáme do vývaru k masu. 
- 
                                3Měkké maso vyjmeme, oddělíme od kostí, naporcujeme a přelijeme vývarem. 
- 
                                4Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem a hořčicí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        