Telecí koleno nakyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 300 g Zelenina kořenová
  • 125 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 3 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Telecí koleno
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 1534.4 mg
  • Vláknina 32445.2 mg
  • Vitamín A 32445.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu se solí, octem a kořením přivedeme k varu, chvíli povaříme. Do vývaru vložíme očištěné telecí koleno, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme, až maso půjde oddělit od kostí (nejméně 2 hodiny).

  • 2

    Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kroužky, přibližně 20 minut před koncem vaření přidáme do vývaru k masu.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, oddělíme od kostí, naporcujeme a přelijeme vývarem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem a hořčicí.

Komentáře k receptu