Koláč z vlašských ořechů s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Čokoláda hořká
  • 130 g Cukr krupice
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 135.1 mg
  • Draslík 94.7 mg
  • Vláknina 1637.8 mg
  • Vitamín A 1637.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlašské ořechy nejprve nasekáme nadrobno.

  • 2

    Rozehřejeme 80g másla a na kousky nalámanou čokoládu, každé ve zvláštním kastrůlku. Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme nasekáne ořechy, hrst si odložíme stranou. Postupně vmícháme rozehřátou čokoládu, máslo a strouhanku, poté semena z vanilkového lusku.

  • 3

    Bílky osolíme špetkou soli a vyšleháme v tuhý sníh. Ten opatrně na závěr vmícháme do těsta.

  • 4

    Otvírací formu vymažeme a dno vysypeme zbylými ořechy. Nalijeme těsto a pečeme asi 30minut. Střed koláče musí zůstat vláčný.

Komentáře k receptu