Baskický třešňový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 210 g Máslo čerstvé
  • 280 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Džem třešňový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 160.8 mg
  • Draslík 78.9 mg
  • Vláknina 2808.4 mg
  • Vitamín A 2808.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku nasypeme do mísy, do středu rozklepneme vejce, přidáme dva žloutky, 200g másla, cukr, špetku soli a mleté mandle. Promícháme v husté těsto, vyválíme kouli, zakryjeme a necháme 2hodiny odpočinout při pokojové teplotě.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 210C.

  • 3

    Kruhovou formu vymažeme, vysypeme moukou. Dvě třetiny těsta rozválíme, vložíme do formy, vytvoříme silný okraj a potřeme třešňovým džemem.

  • 4

    Přikryjeme zbytkem těsta, které rovněž rozválíme, okraje těsta k sobě přitisknemem mokrými prsty.

  • 5

    Koláč potřeme vaječným žloutkem a pečeme 40minut.

Komentáře k receptu