Těstoviny Tagliatelle s krůtí omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Krůtí prsa
  • 350 g Těstoviny Tagliatelle
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 125 ml Víno červené
  • 1150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 774 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 36.6 mg
  • Draslík 472.4 mg
  • Vláknina 12678.4 mg
  • Vitamín A 12678.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu se zesíleným dnem restujeme 4 minuty za občasného promíchání na oleji opláchnutý a na kostičky pokrájený řapíkatý celer, oloupané, na kostičky pokrájené mrkve, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, nadrobno nasekanou čerstvou rozmarýnu a papriku. Přidáme na kostičky nakrájená, kůže zbavená krůtí prsíčka a restujeme asi další 3 minuty.

  • 2

    Tuto směs podlijeme červeným vínem, přidáme celou konzervu krájených rajčat i se šťávou a řádně zamícháme, abychom odstranili příškvarky ze dna. Přikryjeme poklicí, stáhneme oheň a dusíme 30 minut. Průběžně zamícháme a přiléváme vodu (150 ml), aby se omáčka nevyvařila.

  • 3

    Během doby, kdy se vaří omáčka, vedle v hrnci uvaříme v osolené vodě (1 l voda, 1/4 lžička sůl) tagliatelle asi 10 minut, aby byly al dente.

  • 4

    Těstoviny servírujeme scezené, polité krůtí omáčkou a posypané strouhaným tvrdým ovčím sýrem (může být pecorino).

Komentáře k receptu