Čočková polévka se zaječím masem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1532 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 93.6 mg
- Draslík 2547.3 mg
- Vláknina 42590.8 mg
- Vitamín A 42590.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Předem namočenou čočku krátce povaříme v téže vodě a vodu potom slijeme. Čočku zalijeme vývarem. 
- 
                                2Očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme na části másla, přidáme k čočce a chvíli povaříme. Měkkou čočku prolisujeme sítem. 
- 
                                3Na zbylém másle a na slanině osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme očištěné a omyté zaječí maso, přidáme celý pepř, bobkový list, zalijeme vodou a dusíme doměkka. 
- 
                                4Měkké maso rozmixujeme nebo prolisujeme sítem a vmícháme k čočce zředěné vývarem. Podle chuti osolíme. 
- 
                                5Polévku podáváme s osmaženými kostičkami žemle. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        