Čočková polévka se zaječím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 200 g Čočka jedlá
  • 300 g Zaječí maso
  • 30 g Slanina vepřová
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1532 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 93.6 mg
  • Draslík 2547.3 mg
  • Vláknina 42590.8 mg
  • Vitamín A 42590.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočenou čočku krátce povaříme v téže vodě a vodu potom slijeme. Čočku zalijeme vývarem.

  • 2

    Očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme na části másla, přidáme k čočce a chvíli povaříme. Měkkou čočku prolisujeme sítem.

  • 3

    Na zbylém másle a na slanině osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme očištěné a omyté zaječí maso, přidáme celý pepř, bobkový list, zalijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 4

    Měkké maso rozmixujeme nebo prolisujeme sítem a vmícháme k čočce zředěné vývarem. Podle chuti osolíme.

  • 5

    Polévku podáváme s osmaženými kostičkami žemle.

Komentáře k receptu