Kuřecí polévka s pórkem a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Pórek
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Saturejka
  • 2 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1204 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1340 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 224.5 mg
  • Draslík 867.5 mg
  • Vláknina 6529.7 mg
  • Vitamín A 6529.7 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře nakrájíme na malé porce, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle.

  • 2

    Omytý a očištěný pórek nakrájíme na kousky, přidáme k masu a osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme asi 15 minut.

  • 3

    Před koncem vaření přidáme špetku tymiánu a saturejky a vsypeme propláchnutou rýži. Vše povaříme doměkka.

  • 4

    Když je měkké maso i rýže, přidáme do polévky nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu