Rizoto z králičího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Králičí maso
  • 200 g Hrášek
  • 100 g Karotka baby
  • 100 g Olivy černé
  • 250 g Rýže dušená
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Bazalka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 671 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 51.3 mg
  • Draslík 484.6 mg
  • Vláknina 10226.2 mg
  • Vitamín A 10226.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté králičí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme nadrceným pepřem a česnekem nakrájeným na plátky.

  • 2

    Maso opečeme na olivovém oleji, přidáme olivy, hrášek, očištěnou mrkev a omytou, nasekanou bazalku. Vše jen krátce podusíme.

  • 3

    Prohřátou směs promícháme s předem uvařenou rýží.

  • 4

    Rizoto posypeme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu