Králičí šarlota

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 200 g Celer bulvový
  • 400 g Králičí maso
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 4 ks Palačinky
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Brusinky
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Créme fraiche
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 0.12 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 131 mg
  • Draslík 885.6 mg
  • Vláknina 8974.6 mg
  • Vitamín A 8974.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si celer a brambory nakrájené na menší kousky, necháme vařit ve vývaru se lžící másla a následně rozmixujeme.

  • 2

    Smícháme 4 lžíce brusinek s hořčicí a touto směsí potřeme předem připravené palačinky, srolujeme a nakrájíme na tenké ruličky.

  • 3

    Připravíme si misky (vhodné pro pečení v troubě), které vymastíme a poklademe srolovanými kousky palačinek.

  • 4

    Nakrájené maso osmažíme na oleji. Cibuli a houby nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle.

  • 5

    Přidáme žloutek, strouhanku, petrželku a creme fraiche. Následně rozmixujeme, osolíme a opepříme.

  • 6

    Touto hmotou potřeme rozložené kousky palačinek, přidáme maso a překryjeme zbytkem hmoty. Vaříme ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 30 minut.

  • 7

    Závěrem vyklopíme z misek a podáváme.

Komentáře k receptu