Pečené broskve s lesními plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Maliny
  • 150 g Borůvky
  • 130 ml Džus pomerančový
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 4 ks Broskve
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 570.1 mg
  • Vláknina 11706 mg
  • Vitamín A 11706 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C, pokud máte plynovou, tak na stupeň č. 4.

  • 2

    Broskve rozkrojené na poloviny zbavíme pecek a očistíme. Skládáme do zapékací misky řezem vzhůru, naplňte broskve lesními plody a zakápněte pomerančovou šťávou.

  • 3

    Uprostřed trouby pečte 8 minut.

  • 4

    Jogurt smícháme s nastrouhanou pomerančovou kůrou.

  • 5

    Na talíř servírujeme 2 půlky broskví ozdobené ochuceným jogurtem.

Komentáře k receptu