Vanilkový tvarohový krém

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 19.7 mg
  • Draslík 2.7 mg
  • Vláknina 150 mg
  • Vitamín A 150 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podle návodu na sáčku uvaříme pudink. Hrnec postavíme do studené vody a pudink za občasného míchání vychladíme. Zpočátku je třeba míchat častěji, jinak se na pudinku vytvoří škraloup. Jakmile je pudink vlažný, vmícháme tvaroh a šlehačku. Metličkou nebo elektrickým šlehačem vyšleháme v lehký krém. Rozdělíme do skleněných pohárů či misek a ozdobíme ovocem.

Komentáře k receptu