Lilek s česnekem, rajčaty a tymiánem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 13 g
- Sodík 651 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 771.6 mg
- Vláknina 15327.2 mg
- Vitamín A 15327.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                12 l vody s zeleninovým bujonem přiveďte k varu. Konce lilku odřízněte a nakrájejte na kostičky 3 x 3 cm, nasypte do vroucí vody s bujonem a vařte 8 minut, slijte a jemně vymačkejte přebytečnou vodu. 
- 
                                2Na rozehřáté pánvi osmažte plátky česneku, přidejte lilek a smažte 5 minut za občasného míchání. 
- 
                                3Přilijte rajčata, osolte, opepřete a vařte dalších 15 minut. 
- 
                                4Přidejte čtvrtky rajčat a tymián a duste 10 minut, často míchejte. 
- 
                                5Podávejte s chlebem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        