Japonské nudle se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Nudle skleněné
  • 100 g Hrášek
  • 350 g Zelí hlávkové bílé
  • 180 g Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Chilli omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 262.1 mg
  • Vláknina 11470.2 mg
  • Vitamín A 11470.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrni přivedeme k varu vodu, přidáme do ní čerstvé japonské nudle a vaříme 2-3 minuty. Potom nudle scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme červenou cibuli, lusky cukrového hrášku, kolečka mrkve a nakrájené zelí a opékáme je za stálého míchání na středně silném ohni přibližně 5 minut.

  • 3

    Směs ve woku ochutíme sladkou chilli omáčkou a za občasného zamíchání zahříváme zhruba 2 minuty.

  • 4

    Potom do woku přidáme vařené nudle, vše dobře promícháme a prohříváme ještě 2-3 minuty.

  • 5

    Japonské nudle se zeleninou rozdělíme do nahřátých misek a ozdobíme nakrájenými jarními cibulkami.

Komentáře k receptu