Rybí kari s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 500 g Rýže Basmati
  • 750 g Filé z aljašské tresky
  • 150 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kari pasta
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 75.8 mg
  • Draslík 441.7 mg
  • Vláknina 14852.8 mg
  • Vitamín A 14852.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na hladkou kaši rozmixujeme česnek, zázvor, cibuli, které jsme si nejprve za stálého míchání opekli doměkka 4-5 minut v hrnci s rozehřátým olejem. Po odstavení přidáme opečené suroviny do mísy na mixování s rajčaty a rybím vývarem. Rozmixovanou hmotu nalijeme do hrnce, přidáme mletý koriandr, kari pastu, cizrnu a po důkladném promíchání omáčku zvolna dusíme asi 15 minut do zhoustnutí.

  • 2

    Přidáme kousky ryby a ještě 5 minut vše povaříme tak, aby bylo maso křehké, ale nerozpadalo se. Na 2-3 minuty odstavíme, vmícháme jogurt a čerstvý koriandr. Osolíme, opepříme a s rýží basmati a plátky limety servírujeme.

  • 3

Komentáře k receptu