Mrkvový salát s kukuřicí a ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kukuřice mražená
  • 200 g Hroznové víno
  • 300 g Mrkev kořen
  • 500 ml Pomerančová šťáva
  • 20 ml Martell cognac
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 173 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 704.4 mg
  • Vláknina 14915 mg
  • Vitamín A 14915 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 149 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Přidáme rozmrazenou kukuřici, omyté, na poloviny překrojené hroznové víno bez peciček a oloupaný, na dílky rozebraný pomeranč.

  • 2

    Omytou pomerančovou kůru zbavíme bílé části, nakrájíme na nudličky a svaříme spolu s pomerančovou šťávou. Zahustíme Solamylem, přilijeme koňak a krátce povaříme. Po vychladnutí přilijeme k salátu.

  • 3

    Nakonec salát dochutíme cukrem a solí.

  • 4

    Podáváme dobře vychlazený.

Komentáře k receptu