Hříbkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 215 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 14 mg
 - Draslík 806.9 mg
 - Vláknina 2649.8 mg
 - Vitamín A 2649.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé tvrdší hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, dáme do polévkového síta, ponoříme je i se sítem do vařící slabě osolené vody a asi 5 minut povaříme.
 - 
                                2
Povařené houby i se sítem vyjmeme, okapané, ale ještě teplé vložíme do misky, osolíme, opepříme, zalijeme octem, trochou vody a promícháme. Nakonec přidáme nadrbno nakrájenou cibulku a olej, lehce zamícháme a postavíme asi na hodinu do chladu.