Salát po pastýřsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 70 g Cibule
  • 80 g Rajčata
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Feferony
  • 200 g Okurka salátová
  • 15 ml Olej olivový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 119 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 432.8 mg
  • Vláknina 4440 mg
  • Vitamín A 4440 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme salátovou okurku a společně s omytými rajčaty a feferonkami ji nakrájíme na drobné kousky. Očištěnou cibuli nakrájíme na tenčí kolečka a vmícháme společně s nadrobno nasekanou petrželkou do pokrájené zeleniny.

  • 2

    Směs osolíme.

  • 3

    Z olivového oleje a citronové šťávy připravíme marinádu, kterou nakonec salát přelijeme.

Komentáře k receptu