Bramborová polévka s jablkem a roketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 450 g Jablka
  • 15 g Roketa
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř 4 barev
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 865 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 1080.5 mg
  • Vláknina 17321.3 mg
  • Vitamín A 17321.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém másle restujeme spolu s brambory červenou cibuli nakrájenou na čtvrtky. Asi po pěti minutách zalijeme předem připraveným kuřecím vývarem, okořeníme mletým pepřem a citrónovou štávou.

  • 2

    Když vývar začne vřít, přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená jablka.

  • 3

    Zmírníme oheň, přiklopíme hrnec a na mírném ohni vaříme dalších 15 minut. Důkladně omyjeme roketu a přidáme do hrnce.

  • 4

    Vše vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké.

  • 5

    Polovinu polévky rozmixujeme a zbytek polévky touto rozmixovanou zeleninou zahustíme.

  • 6

    Polévku už jen okořeníme špetkou soli a barevného pepře.

  • 7

    Podáváme ozdobenou plátkem jablka a kouskem čerstvé rokety.

Komentáře k receptu