Bramborová polévka s brokolicí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1250 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 45.8 mg
- Draslík 730 mg
- Vláknina 10554.8 mg
- Vitamín A 10554.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na rozehřátém olivovém oleji za stálého míchání restujeme kostičky brambor spolu s cibulí. Po pěti minutách opékání přidáme omytou a na růžičky nakrájenou brokolici a vše zalijeme předem připraveným zeleninovým vývarem, můžeme použít i vývar z kostky. 
- 
                                2Když začne polévka vřít, zasypeme jí nastrouhanou Nivou, přiklopíme a na mírném ohni vaříme, dokud nejsou brambory měkké, asi 25 min. 
- 
                                3Takto připravenou polévku rozmixujeme ručním mixérem do hladka a pro zjemnění vmícháme smetanu. 
- 
                                4Na závěr dochutíme špetkou soli, pepře a sladké papriky. 
- 
                                5Podáváme v hlubokých talířích nebo miskách, můžeme ozdobit růžičkou brokolice a troškou sladké papriky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        