Kuřecí játra s čínským zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Játra kuřecí
  • 450 g Zelí čínské
  • 350 g Nudle vaječné
  • 50 g Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 375.4 mg
  • Draslík 703.7 mg
  • Vláknina 8685 mg
  • Vitamín A 8685 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí játra zbavíme případného tuku a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Používáme při tom plastovou destičku na krájení, která se snadněji

  • 3

    udržuje než prkénko.

  • 4

    Ve woku rozehřejeme olej a játra na něm za stálého míchání na silném ohni prudce opékáme 2-3 minuty.

  • 5

    Játra ochutíme nakrájenou chilli papričkou, prolisovaným česnekem a zázvorem a ještě zhruba minutu opékáme.

  • 6

    V misce smícháme kečup, sójovou omáčku a kukuřičný škrob.

  • 7

    Vzniklou řidší kaši použijeme později, nakrájíme čínské zelí nahrubo, nasypeme jej do woku a za stálého míchání opékáme, dokud nezačne vadnout.

  • 8

    Směs ve woku přelijeme odloženou kaší s kečupem a sójovou omáčkou a za stálého míchání přivedeme k varu. Šťáva se tak zahustí.

  • 9

    Předem uvařené nudle důkladně prohřejeme, rozdělíme do nahřátých misek, na ně upravíme kuřecí játra a čínským zelím a podáváme.

Komentáře k receptu