Provensálská štola

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 150 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr třtinový
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 250 g Kandované ovoce
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 792 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 339 mg
  • Vláknina 7937.2 mg
  • Vitamín A 7937.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Máslo utřeme v míse dohladka a vmícháme hnědý cukr. Mouku spojíme s 5ti lžícemi oleje a vmícháme do máslové směsi. Poté přidáme žloutky, prášek do pečiva, skořici, mandle nakrájené na plátky, kandované ovoce a koňak. Na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků a mísu na 15minut odstavíme.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 220C.

  • 3

    Olejem vymažeme formu na biskupský chlebíček, nalijeme těsto a vložíme do trouby. Snížíme teplotu na 180C a pečeme 40minut. Hotovou štolu necháme vychladnout a vyklopíme.

  • 4

    Polevu vytvoříme ve vodní lázni z moučkového cukru a 2lžic vody. Vychladlou štolu potřeme pomocí štětce připravenou polevou.

Komentáře k receptu