Ořechové fermentované müsli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Ořechy vlašské
  • 120 g Ovesné vločky
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 738 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 652.1 mg
  • Vláknina 26495.3 mg
  • Vitamín A 26495.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky zalijeme pitnou vodou tak, aby byly celé ponořené. Namočením vloček dochází k jejich fermentaci, což je štěpení škrobů na jednoduché cukry a vločky tím zesládnou. Namáčíme nejlépe přes noc.

  • 2

    Ráno do vloček vmícháme med. Můžeme přidat i sekané ořechy. Dochutíme špetkou skořice a strouhanou citronovou kůrou. Podáváme v misce. Je to výborná a lehce stravitelná snídaně, která spolehlivě zasytí až do oběda.

Komentáře k receptu