Thajská nudlová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Nudle vaječné
  • 60 g Hrášek mražený
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 200 ml Mléko kokosové
  • 850 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Kari pasta
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Arašídová pomazánka
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 850 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 973 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 149.4 mg
  • Draslík 967.1 mg
  • Vláknina 6588.8 mg
  • Vitamín A 6588.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vaječné nudle vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou. Podle návodu na balíčku je necháme bobtnat a poté scedíme. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka a oddělíme bílé od zelených.

  • 2

    Kuřecí maso opékáme za stáleho míchání v hrnci nebo ve woku na oleji dozlatova 5 minut. Přidáme bílá kolečka jarních cibulek, prolisovaný česnek a nadrobno nakrájený zázvor. Směs opékáme ještě 2 minuty. Zalijeme vývarem, kokosovým mlékem, ochutíme kari pastou, arašídovou pomazánkou, sójovou omáčkou, solí a pepřem.

  • 3

    Polévku přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 8 minut. Přidáme červenou papriku, hrášek a zelená kolečka jarních cibulek. Povaříme ještě 2 minuty.

  • 4

    Nakonec do polévky přidáme okapané nudle a prohřejeme. Polévka se konzumuje s vidličkou a lžící.

Komentáře k receptu