Curyšské telecí se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 kg Telecí kýta
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 233 mg
  • Draslík 999.3 mg
  • Vláknina 1031.8 mg
  • Vitamín A 1031.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 68.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z telecí kýty nakrájíme na velmi tenké nudličky a opečeme na másle. Než maso pustí šťávu, vyjmeme je z pánve a dáme odležet do tepla.

  • 2

    Na pánvi pak zpěníme cibulku, poprášíme moukou a zředíme bílým vínem. Povaříme, přilijeme smetanu, omáčku necháme mírně zhoustnout a dobře okořeníme pepřem a solí.

  • 3

    Do takto upravené omáčky vložíme opečené telecí maso, ale již nevaříme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu