Svíčková v bramborovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1000 g Hovězí svíčková
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Anglická slanina
  • 100 g Šunka dušená
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Brambory
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 774 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 570 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 296.8 mg
  • Draslík 1176 mg
  • Vláknina 5010.4 mg
  • Vitamín A 5010.4 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso mírně osolíme, opepříme a po všech stranách zprudka opečeme na sádle.

  • 2

    Oloupané brambory uvaříme, rozšťoucháme, osolíme a promícháme s máslem, žloutky a horkým mlékem. Z těsta rozválíme plát a zabalíme do něj opečenou svíčkovou. Posypeme ji strouhankou a nadrobno nakrájenou šunkou.

  • 3

    Na dno pekáče urovnáme plátky slaniny, na ně položíme zabalené maso a za občasného polévání výpekem pečeme v troubě při 220 stupních Celsia asi 30 minut.

  • 4

    Upečenou, částečně zchladlou svíčkovou nakrájíme na plátky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu