Uzený kapr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1141 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 105 g
 - Sodík 318 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 253 mg
 - Draslík 863.9 mg
 - Vláknina 325.5 mg
 - Vitamín A 325.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 58.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra zbavíme šupin, vykucháme, hlavu a ocasní části odstraníme. Zbylou část kapra omyjeme, osušíme a zavěsíme do udírny na 2 hodiny.
 - 
                                2
Potom maso osolíme, nakrájíme na podkovy a opečeme po obou stranách na oleji.
 - 
                                3
Nadrobno nasekanou petrželku a česnek osmahneme na másle a směsí polijeme porce kapra.